Stress en psycho-sociale risico’s

Een praktische gids 

Diagram van stressgevolgen - Foto van vaeenma

 

De PSA campagne die loopt tot april 2018 moet werkgevers en werknemers bewust maken van psychosociale arbeidsbelasting en wat zij kunnen doen om dit te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Deze campagne wordt ook op Europees niveau  gevoerd. Zie healthy-workplaces.eu/nl

Op deze site vond ik onderstaande gids. Ik hoop dat werkgevers en werknemers hier hun voordeel mee kunnen doen en tips en tools uit kunnen halen om werkplezier en mentale weerbaarheid te vergroten en uitval te beperken.

Stress en problemen op het vlak van de psychische gezondheid vormen voor ongeveer een vijfde van de werknemers in de EU de meest ernstige problemen op het werk. Psychosociale risico’s op het werk kunnen met succes worden aangepakt. De informatie in deze e-gids biedt u inzicht in werkgerelateerde stress en risico’s en stelt maatregelen voor die u kunt treffen om deze aan te pakken.

 

Managing stress and psychosocial risks at work – Healthy Workplaces Campaign 2014-2015

 

Stress en problemen op het vlak van de psychische gezondheid vormen voor ongeveer een vijfde van de werknemers in de EU de meest ernstige problemen op het werk. Psychosociale risico’s op het werk kunnen met succes worden aangepakt. De informatie in deze e-gids biedt u inzicht in werkgerelateerde stress en risico’s en stelt maatregelen voor die u kunt treffen om deze aan te pakken. U kunt de e-gids hier bekijken of downloaden.

 

Bron: Healthy workplaces

 

Als dit artikel je inspireert deel het dan aub op Facebook, Linkedin of Retweet het met anderen waarvan je denkt dat zij er ook  iets aan hebben.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *