Kwaliteit van leven is de kwaliteit van relaties

De kwaliteit van je leven is gelijk aan de kwaliteit van je relaties

Het belang van goede, diepgaande relaties met oprechte belangstelling voor elkaar onderkennen we allemaal.

Verbinding maken met een ander is eigenlijk eenvoudig en mooi. Als je in iemands ogen kijkt zie je meer, je ziet de mens achter het uiterlijk. Datzelfde uiterlijk wat vaak doorslaggevend is om te bepalen of je wel of geen je contact met iemand wilt hebben, belemmert je soms om verder te kijken. Door deze houding missen we veel!

Tijdens training die ik gevolgd heb moest je elkaar lang in de ogen aankijken. Het viel me hierbij op dat des te langer het oogcontact duurde, des te mooier de ander leek te worden. Op dat moment zie je ook alleen de ogen en wordt je niet afgeleid door de rest van het uiterlijk. Hier kun je dan ook niet op oordelen.

“De ogen zijn de spiegels van de ziel.”

Hoe waar is dit!

Achter elk mens zit een verhaal. Mooie verhalen, pijnlijke verhalen, herkenbare verhalen vol emoties en lessen. Deze verhalen delen we met anderen en elk verhaal is uniek.

Wat is het mooi  als je jezelf toestaat de ander je echte zelf te laten zien wetende dat die ander je de veiligheid en respect biedt om dit te kunnen doen. Niet bang te hoeven zijn voor oordeel of afwijzing maar de schoonheid van verbinding toe te kunnen laten.

Ik denk dat door een bewuste verbinding aan te gaan met elkaar en elkaar écht te “zien”, de wereld een mooiere plek wordt en wij ons allemaal gelukkiger voelen.

Hoe denk jij hier over?

Ik ben erg benieuwd wat jouw ervaring is met verbinding en relaties. Deel jouw ervaring en tips in het commentaarveld hieronder zodat we van elkaar kunnen leren.

Als dit artikel je inspireert deel het dan aub op Facebook, Linkedin of Retweet het met anderen waarvan je denkt dat zij er ook  iets aan hebben.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *