Wie?

Ellen Boere counsellor coach vertrouwenspersoon GoudaMijn naam is Ellen Boere en ik begeleid vrouwelijke immigranten bij het creëren van een verbinding tussen zichzelf en hun nieuwe, Nederlandse omgeving.

Waarom?

Ik geloof dat verbondenheid een basis voorwaarde is voor welzijn en gezondheid en dat ieder mens het verdient om zich verbonden en thuis te voelen met en op de plek waar hij of zij  woont en de mensen die hem of haar omringen.
Dit is volgens mij ook de enige manier waarop een mens tot volle wasdom kan komen, zijn potentieel volledig kan benutten en het resultaat hiervan kan terug geven aan de maatschappij.

Waarom ik?

Ik ben afgestudeerd counsellor en psycholoog i.o. en ik werk vanuit een vrijgevestigde praktijk in Gouda. Daarnaast ben ik al enige jaren als zelfstandige werkzaam als counsellor/coach voor Resilians en Trauma Opvang Nederland.

Ik heb ervaren wat het is en hoe het voelt om ergens anders op te groeien dan waar je geboren of opgegroeid bent. Ik heb op 3 verschillende continenten gewoond. Ik ben geboren in Tanzania en opgegroeid in Nederland. Dit betekent niet dat ik me, ondanks mijn jeugdige leeftijd, direct thuis voelde en verbonden voelde met mijn omgeving. Omgekeerd geld hetzelfde. Niet iedereen in mijn omgeving zag mij direct als verbonden met hun omgeving.
Op latere leeftijd ben ik verhuisd naar Suriname. Weer een nieuwe, vreemde omgeving waarin het zoeken was naar mijn eigen plek. Ondanks dat het soms moeilijk was, was het een goede en in mijn verdere leven, bruikbare ervaring.
Terug in Nederland was het weer wennen.
Het aanpassen aan en integreren in een nieuwe omgeving was voor mij een langdurig proces wat uiteindelijk heeft geleid tot iets moois; een bij mij passende, eigen identiteit waarbij uiterlijk (aangepast gedrag) en innerlijk, (het ‘thuisgevoel’ ) in evenwicht zijn gekomen.

Mijn visie

Mijn visie is wereldomvattend: Ik wil door mijn werk een bijdrage leveren aan een betere wereld die meer in balans is en waar ruimte is voor iedereen omdat

“De aarde slechts één land is en de mensheid zijn burgers”.
(Bahá’u’lláh)

Aangesloten als Registercounsellor bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counsellors.

Lid SPS-NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)

Tweets by EllenBoere

Laatste tweets

De huidige zorg voor trauma’s schiet tekort. Hoe kan deze stille ramp plaatsvinden? https://www.volkskrant.nl/ts-bf84da88 via @volkskrant

De kracht van eenheid!
Ik heb te doen met de man in kwestie maar vind het toch een mooi filmpje. https://lnkd.in/gw3WVuY

Do you love or hate your work? Why?
Why do some people hate going to #work and others love it?
@ebbf chair @wendimomen
offers this "letter from the ebbf board” with a totally new way of thinking of work, sharing principles and experiences of #ebbfmember s
https://medium.com/@ebbf/work-awful-or-awesome-8a9d13a78a32

Opmerkelijk: Slachtoffers met zeer weinig PTSS-symptomen hebben minder vaak met eenzaamheid te kampen dan niet-slachtoffers. Ernst PTSS-symptomen bepaalt of trauma negatief of positief effect heeft op eenzaamheid https://www.medicalfacts.nl/2018/01/24/ernst-ptss-symptomen-bepaalt-of-trauma-negatief-of-positief-effect-heeft-op-eenzaamheid/ via @medicalfacts

Een veilige werkplek voor iedereen.
Hoe zorg je dat iedereen zich veilig voelt op werk? https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/23/hoe-zorg-je-dat-iedereen-zich-veilig-voelt-op-werk-a1596888 via @nrc

Wat klanten vertellen

“Voor mij was het waardevol dat ik mijn persoonlijke situatie zonder rem heb kunnen vertellen en de tijd heb gekregen om zelf aan het woord te zijn zonder dat de aandacht van de coach minder werd. Dank voor de begeleiding en ordening voor mij in dit traject.”

Wat klanten vertellen

“Ellen luistert goed en toont begrip. Ik heb handvatten aangereikt gekregen waar ik goed gebruik van maak.”

Wat klanten vertellen

“De drempel om weer aan het werk te gaan is weg en ik ben weer volop aan de slag.”

Wat klanten vertellen

“Ik heb weer vertrouwen in een gelukkige toekomst en voel me veel beter.”

Wat klanten vertellen

“Ik heb met andere ogen naar mezelf leren kijken”

Wat klanten vertellen

“Ik heb geleerd om buiten de bekende kaders te denken.”

Wat klanten vertellen

“ik heb het coachtraject als bijzonder positief ervaren. Zowel zakelijk als privé is er veel veranderd.”

Wat klanten vertellen

“Ik ben me bewust geworden van mijn gedragspatronen. Door deze te veranderen krijg ik veel positievere reacties van mijn omgeving.”

Wat klanten vertellen

“Ik weet nu welke richting ik op wil.”