Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…..

Ellen Boere counsellor coach vertrouwenspersoon Gouda blog zelfbeeld

Wat zie jij als je naar jezelf kijkt?

Een gezond, positief zelfbeeld is belangrijk. Helaas lijden veel mensen aan een gebrek aan zelfvertrouwen en hebben zij een negatief zelfbeeld. Zij hebben weinig waardering voor zichzelf en hun mogelijkheden. Dit heeft een negatieve invloed op het dagelijks leven. Des te negatiever je over jezelf denkt des te meer je jezelf vergelijkt met anderen. De weegschaal valt hierbij steevast uit in jouw nadeel. Een gevolg is een laag gevoel van eigenwaarde, een gebrekkige zelfwaardering, weinig vertrouwen in eigen kunnen, een gevoel van machteloosheid en mogelijk depressieve gevoelens.

Hoe kan counselling hierbij helpen?

Counselling is een manier van begeleiding om te leren omgaan met psychologische problemen door middel van gesprekken. Deze trajecten zijn meestal kortdurend. Met behulp van counselling ontdek je hoe je negatieve zelfbeeld om kunt vormen naar een positievere kijk op je zelf.  En welke handvatten je daar bij nodig hebt.

Het oude, vertrouwde los laten kan beangstigend zijn. In de praktijk betekent dit dat sommige initiatieven tot verandering voor jou zullen werken en sommige niet. Met behulp van counselling maak je realistische keuzes die passen bij jouw persoonlijkheid en mogelijkheden. Uiteindelijk brengt elke stap je dichter bij je doel; waardering voor jezelf en je mogelijkheden, een gezonde dosis zelfvertrouwen en de wetenschap dat je zelf invloed hebt op je functioneren zowel in je persoonlijk leven, je werk en je sociale contacten.

Herken je dit? Hoe ga jij er mee om? Heb je tips voor anderen? Deel ze in het commentaarveld hieronder zodat anderen er ook iets aan hebben.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *